Thursday, July 7, 2011

2 Trip To Desaru, Tanjung Balau, Batu Layar, Tanjung Sedili - Final Part

Desaru
Lepak tak lama kat sini...dlm 30 minit je...cuaca panas...tapi tengok budak2 kecik excited dok main air..lepas tinjau2 mana yang patut...snap2 mana yg berkenan terus kitaorg decide nak ke Desaru pulok...
Panas gilos..
Takde la jauh sangat nak ke Desaru nie...dalam 6 km je dari Tanjung Balau nie..Aku punya second time sampai kat Desaru nie.. 2 kali jugak aku tak pernah mandi kat sini...nak masuk parking dalam area nie kena bayar RM4...lepak2 kat sini dalam 40 minit gak..lepak lama sikit kat sini sebab masih panas lagi...
Ramai gak orang waktu nie..
Not bad jugak la...mcm pantai Kuta pun ada gak..
Ombak kuat....don't play2 arr
Pantai kat Desaru nie boleh dikatakan agak curam...ombak pun kuat...aku jalan kat tepi2 pun bila ombak hempas...basah gak seluar cargo pant Padini aku yang aku beli masa time sale je... :)...pasir pun kasar compare dengan pasir kat Tanjung Balau tu...
Sedili Kecil bukan Tg Sedili..
Sempat snap kucing dua ekor nie..
Selepas Desaru aku bagi hint kat Abang Z nak balik...tapi Abg Z excited nak pegi Tanjung Sedili...aku layankan je...dan aku tak expect Tanjung Sedili tu lebik kurang 40 km dari Desaru tu...sebab tak pernah lalu...lepas je lepak sekejap kat Sedili Kecil kita orang decide nak balik ke Desaru  dan baru aku ngan Abg Z perasan yang indicator minyak kereta tinggal suku...nak patah balik ke Desaru takut tak sampai...so decide nakdrive ke depan sikit...manatau jumpa stesyen minyak....drive punya drive sampai keluar kat Jalan Mawai , Kota tinggi sana......pergh...nasib baik sempat jumpa stesyen minyak Esso..
Memula sampai panas...
Bila dah isi miyak penuh ...kita org decide tak nak balik lalu jalan Tg Sedili...ikut jalan depan yang biasa....yang jumpa Felda2 tu(Felda Pasak, Air Tawar, etc. laaa)pas tu teringat pulak Batu Layar...singgah jap tapi tetiba je hujan lebat.. lalu Abg Z bagi hint nak balik....Aku kata JOMMMMMMMMM!!!

Tetiba je hujan...
Jom balik...

Komen : Highway ni buat perjalanan nak pergi ke Desaru bertambah cepat...cuma aku pelik kenapa dia buat 2 lorong je...kalau time peak boleh sesak highway nie...

2 comments:

Muhd Aizie said...

Kampung aku dekat Kota Tinggi ;)
pernah juga merayap dekat area sini .. hehe

luddin said...

orang Kota eaa? area mana Aizie?

 

Luddin - Life, Travel, Food, Music, etc. Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates