Thursday, October 31, 2013

1 Thor : The Dark World ------> Set and Ready!


Sunday, October 27, 2013

2 Wordless Sunday!!


Friday, October 25, 2013

4 Al Fatihah!


Assalamualaikum...

Ingatkan

Monday, October 14, 2013

0 Sehari Sebelum Aidil Adha!


Sunday, October 13, 2013

2 Wordless Sunday!!


Thursday, October 10, 2013

3 Review : Gravity

   

Assalamualaikum…

#Entri kedua di bulan October….betapa produktifnya*ayat menyindir sebenarnya* Slow2 laaa…momentum tgh nak pick up ni!

#Kali ni nak review komen sikit untuk filem “Gravity” lakonan Sandra Bullock dan George Clooney…filem no 1 di Amerika minggu lepas....dan yang sure KL Gangster 2 adalah filem No 1 di Malaysia buat masa ni...hehe!

#Aku tak tengok lagi KL Gangster 2 ni walaupun dah dicetak rompak dan walaupun yang first filem aku dah tengok….belum lagi kot…tunggu DVD je laaa*yang cetak rompak ke?? Errrkk!!* Walaupun Shamsul Yusof dan Sharifah Amani berperang mulut di twitter…ade ape2 ke tu? Saje cari pasal kot!...Nama dua-dua “S”….meraban plak…*aku nak komen KL Gangster 2 atau Gravity ni?*

                                                         The main star of the movie!

#Plot filem ni memang simple…Kisah survival seorang medical doctor then become astronaut, Dr. Ryan Stone(lakonan Sandra Bullock) di angkasa lepas setelah misi untuk memperbaiki Hubble Space Telescope bersama angkasawan-angkasawan lain ditimpa malapetaka dan bencana*sama makna ke?*…Simple kan plot dia? Sape tak faham angkat tangan!
Walaupun dibahagian awal cerita ada George Clooney tapi tak lama pun dia survive dalam cite ni…kaput!!! Kan dah terbagi spoiler!!!


#Aku tak nak cite2 lebih sebab kang takut spoiler…aku highly recommended filem ni …kisah kat angkasa lepas...jarang2 filem cite pasal outer space....realistik...rave reviews dari pengkritik filem Amerika.…stunning cinematography dan visual effects…memandangkan harga tiket IMAX yang mahal kat Malaysia….maka aku tengok yang 2D je…lagipun IMAX Tebrau City limited show…tak boleh nak follow time…tapi orang kata experience tonton last sekali lakonan hebat Sandra Bullock…deserves for acting nomination for Oscar.

Source of images taken from the net...Harap maklum!

P/S : Rugi kalau tak tonton kat screen besar!! Aku ingat Star Trek 2 Into Darkness on the top...tapi kali ni aku bagi Gravity!




Tuesday, October 1, 2013

3 Green Day - Wake Me Up When September Ends


                       



Assalamualaikum….

# Among my favourite bands masa zaman kegemilangan dan zaman kejahilan dulu…hehe!! Taken from “American Idiot” album..

# Lagu ballad yang tiba daripada daripada group yang berkonsepkan punk rock...confuse...dalam hati ada taman kot...Aku ada few albums....ada sesapa nak borong??

# Dan yang paling penting September dah berakhir...Oktober dah pun tiba...wake up!!!! wake up!!!!





                                               "Wake Me Up When September Ends"


Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when September ends

like my father's come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when September ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when September ends

ring out the bells again
like we did when spring began
wake me up when September ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when September ends

like my father's come to pass
twenty years has gone so fast
wake me up when September ends
wake me up when September ends
wake me up when September ends

P/S : LOOKING FORWARD!!!

2 Selamat Datang Oktober 2013! Selamat Tinggal September 2013!



Assalamualaikum...

#Alhamdulillah…mula ada feel nak start menaip semula selepas kematian pakcik saudara pada 01/09/2013(hari Ahad)…jatuh sakit pada 23/8/2013(hari Jumaat)…lebih kurang seminggu je…mungkin aku akan cerita lebih detail dientry berasingan…untuk kenang2an …

#Dugaan kuat betul masa dari mula arwah sakit sampai akhir hayat…aku pun terlibat sama…ingat lagi masa malam kemerdekaan…orang semua sibuk nak ke Dataran Bandaraya JB nak tengok bunga api….aku plak nak ke Hospital Sultanah Aminah nak ambik makcik aku…tengok je orang berduyun2 datang ke Dataran …masih teringat2…

#Bukak blog tapi tak tau nak tulis ape masa dalam bulan 9 tu sampai la skrg nie…Wordless Sunday je yang aku mampu… L

# Plan nak celebrate birthday pun terbantut masa weekend birthday aku tu(Ahad, 8 September 2013)…sebab dah terlibat dengan urusan2 selepas kematian,,,tapi dapat peluang gak ke Melaka pada 21/9/2013 dan 22/9/2013.


#Dah 1 October dah pun….kadang2 aku ingat bulan kelahiran yang mungkin aku sambut dengan meriah dan jayanya boleh menjadi sebaliknya…menjadi bulan yang penuh dengan cabaran dan dugaan…hanya Allah yang mengetahui dan mungkin Allah ada rancangan yang lebih baik untuk aku….AMINN!!!

#Nak update pasal trip ke Melaka lepas nie...Insya-Allah....dan ape aku dapat for my birthday...tua dah aku!!!


P/S : Semoga dipermudahkan oleh-NYA....AMIN!!
 

Luddin - Life, Travel, Food, Music, etc. Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates