Friday, December 28, 2012

1 Zizan & Kaka - Bawaku Pergi



Ok selingan... masuk hiburan lagu plak...Lagu ni dah lama kuar cuma lately aku teruja dengan video klip dia...Part tu nanti aku bagi tau... Lagu ni sebenarnya diharamkan daripada berkumandang kat corong2 radio sebab dikatakan ade unsur negatifnya...maksud negatifnya kat sini dikatakan lirik lagu nie boleh mempengaruhi budak-budak remaja especially yg perempuan tuk lari dari rumah...bagi aku kalau takde akal fikiran memang lari lah sebab tak dapat membezakan antara yang baik dan jahat...

Taman Saujana Precint 11, Putrajaya
Tapi Malique defend lagu ni kisah pasal nak bawa bini dia honeymoon dengan takde sape pun tahu termasuk teman karib dan keluarga...Ape2 pun aku suka lagu nie...catchy dan yang paling penting *jeng jeng...nak habaq kat korang la ni* tempat video klip ni shoot aku dah pegi baru2 nie(tengok gambo atas ni dan tengok kat video clip kat bawah nie)...enjoy!!


Lagu dan Lirik : Malique

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali


tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa


oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali


mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali


bila kita pergi
apa kan berlaku
siapa kan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama


oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali


Komen : Akal gunanya untuk berfikir...

1 comments:

Imah Anak Din said...

rasa nak pergi tempat ni bila tengok video klip lagu ni..dapat rasakan ketenangan bila ada kat tempat tu..

 

Luddin - Life, Travel, Food, Music, etc. Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates