Thursday, October 10, 2013

3 Review : Gravity

   

Assalamualaikum…

#Entri kedua di bulan October….betapa produktifnya*ayat menyindir sebenarnya* Slow2 laaa…momentum tgh nak pick up ni!

#Kali ni nak review komen sikit untuk filem “Gravity” lakonan Sandra Bullock dan George Clooney…filem no 1 di Amerika minggu lepas....dan yang sure KL Gangster 2 adalah filem No 1 di Malaysia buat masa ni...hehe!

#Aku tak tengok lagi KL Gangster 2 ni walaupun dah dicetak rompak dan walaupun yang first filem aku dah tengok….belum lagi kot…tunggu DVD je laaa*yang cetak rompak ke?? Errrkk!!* Walaupun Shamsul Yusof dan Sharifah Amani berperang mulut di twitter…ade ape2 ke tu? Saje cari pasal kot!...Nama dua-dua “S”….meraban plak…*aku nak komen KL Gangster 2 atau Gravity ni?*

                                                         The main star of the movie!

#Plot filem ni memang simple…Kisah survival seorang medical doctor then become astronaut, Dr. Ryan Stone(lakonan Sandra Bullock) di angkasa lepas setelah misi untuk memperbaiki Hubble Space Telescope bersama angkasawan-angkasawan lain ditimpa malapetaka dan bencana*sama makna ke?*…Simple kan plot dia? Sape tak faham angkat tangan!
Walaupun dibahagian awal cerita ada George Clooney tapi tak lama pun dia survive dalam cite ni…kaput!!! Kan dah terbagi spoiler!!!


#Aku tak nak cite2 lebih sebab kang takut spoiler…aku highly recommended filem ni …kisah kat angkasa lepas...jarang2 filem cite pasal outer space....realistik...rave reviews dari pengkritik filem Amerika.…stunning cinematography dan visual effects…memandangkan harga tiket IMAX yang mahal kat Malaysia….maka aku tengok yang 2D je…lagipun IMAX Tebrau City limited show…tak boleh nak follow time…tapi orang kata experience tonton last sekali lakonan hebat Sandra Bullock…deserves for acting nomination for Oscar.

Source of images taken from the net...Harap maklum!

P/S : Rugi kalau tak tonton kat screen besar!! Aku ingat Star Trek 2 Into Darkness on the top...tapi kali ni aku bagi Gravity!




3 comments:

Anak Pak Muin said...

dua2 movie pon tip top.. setuju!! haha

i'm shin... i'm inesen said...

hurmmm.. rasa annoying nengok trailer.. suara menjerit jer.. lately xde cite yak betul betul terasa nak nengok.. lambatnyer nk nunggu The Hobbit kuar~

iKhRam said...

serius
memang superb.. !!

kalau tak tonton, memang rugi

 

Luddin - Life, Travel, Food, Music, etc. Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates