Monday, April 1, 2013

2 Pesta Belon Panas Antarabangsa Putrajaya 2013, Edisi Ke 5 - Final Part

 
Final Part…
Selepas belon2 tu berterbangan dan mendarat kat mana-mana yang diaorg boleh mendarat…aku pun tak sure kat mana…so aktiviti2 lain pun berjalan…especially yang melibatkan budak2 sekolah…maklumlah cuti sekolah kan..ada wall climbing jugak tuk budak2 nie…kagum aku tengok budak2 kecik ni panjat wall sebab tahu kemampuan diri sendirikan…*nanges*…selain 3 tapak belon tu ada jugak Mountain Dew Arena…aku kata arena sebab semua benda kat sini disponsor oleh Mountain Dew termasuk airnya yang free…Food Bazaar Arena untuk korang bersantap selepas berpusing2 kat tapak belon…makanan dan minuman adalah standard mahal sedikit dari biasa…air je dah 2 hengget padahal saiz same je dengan pasar malam punya…
 


 

Ok ini tapak kedua atau ketiga depends pada apa kita nak panggil…tapi nama tapak mungkin boleh dibuat berdasarkan pada jumlah belon…yang 2 belon tapak kedua dan tapak yang ada 3 belon boleh panggil tapak ketiga…
 




 
Ok yang ini aku cakap tadi Mountain Dew Arena…banyak aktiviti especially untuk budak2 sekolah…yang penting mak bapak budak sediakan duit je tuk anak2 diaorang participate dalam aktiviti2 yang disediakan  kat sini...



Bila aku dah penat berjalan…final agenda mestilah makan2 sebab dah nak pukul 12 tengahari…aku tak makan benda berat2 sebab takde yang berkenan…fast food ada mcm KFC ngan Pizza Hut…tapi dah biasa sangatlah…tekak pun tak teringin…aku beli air sampai 2 gelas…je dah 4 hengget…tapi disebabkan panas punya pasal...lain kali kena pakai topi nak cover panas*mana topi Thailand aku nie...kena cari balik nie*...cucur udang dan pau 2 biji…4 hengget dan 70 kupang…tengok…cam tu je dah lebih kurang 8 hengget…lepas makan dan melepak sekejap kat food court dan peluh pun dah kering...siap sedia tuk beredar dan semoga berkesempatan datang lagi tahun depan...Insya-Allah...


 
P/S:The Trick - > kena datang awal pagi tuk fiesta hot air balloon nie...

2 comments:

man said...

hebat lah bro..blh g sn..sila lah dtg ke blog sy.http://ajax85.blogspot.com

i'm shin... i'm inesen said...

kat Johor xde pon.. balik balik lelayang #nanges

 

Luddin - Life, Travel, Food, Music, etc. Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates